RETSEPTIKOGU
ŠNITSEL SEENEKASTMEGA
VALMISTUSAEG
30 min
KOGUS
6
KOOSTISOSASID
16
TERAVUSASTE
madal
Põhiroog:
- 1 kg Frank Kutteri sea välisfileed
- soola, värskelt jahvatatud musta pipart
- paprikapulbrit
- veidike jahu
- 2 muna
- riivsaia
- rapsiõli
Seenekaste:
- 450 g pruune šampinjone
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 tl kuivatatud tüümianit
- valget pipart
- rapsiõli
- 1 sl võid
- 2 kerget sl jahu
- 400–500 ml puljongit
- 3 sl Kadaka balsamicot
Kurgisalat:
- 2 pikka kurki
- 1 väiksem sibul
- suur punt tilli ja murulauku
- 1 sl rapsiõli
- 2–3 sl õunasäädikat
- soola
- näpuotsaga suhkrut
Valmistusjuhend:
KASTME TEGEMINE:
- Kastme tegemiseks koori sibul ja küüslauk ning haki peeneks. Viiluta seened.
- Kuumuta pannil õli, lisa seened, maitsesta soola ja pipraga, puista peale tüümian. Kui seened on veidi praadinud, lisa sibul ja küüslauk ning või.
- Prae läbi, seejärel puista peale jahu, sega ning kuumuta, siis lisa jaokaupa, pidevalt segades, puljong. Viimasena lisa balsamico.
- Kata kaanega, keera tuli võimalikult madalaks ning lase 10–15 minutit tiksuda.
KURGISALAT:
- Kurgisalati valmistamiseks koori sibul ning haki võimalikult peeneks.
- Haki ka ürdid ning viiluta kurk.
- Tõsta kõik kaussi, lisa õli, äädikas, suhkur ja sool.
- Sega hästi läbi ning jäta maitsestuma.
PEAROOG:
- Viiluta liha, haamerda lihahaamriga õhemaks. Maitsesta soola ja pipraga.
- Võta kolm taldrikut. Ühele puista jahu, mille hulka sega paar tl paprikapulbrit. Teisele riivsai ning kolmandas taldrikus klopi lahti munad.
- Seejärel kasta lihalõigud esmalt jahusse (üleliigne raputa maha), siis munasse ning lõpuks riivsaia sisse.
- Kuumuta pannil õli ning prae jaokaupa kuldseks.
- Serveeri šnitsleid seenekastme ja kurgisalatiga.