RETSEPTIKOGU
LEIVABURGER FILEEGA
VALMISTUSAEG
25 min
KOGUS
4
KOOSTISOSASID
7
TERAVUSASTE
madal
Põhiroog:
- 600 gr sea välisfileed
- soola, värskelt jahvatatud musta pipart
- taimeõli
- 1 pakk (4 tk) koorikleiba
- 3–4 keskmist tomatit
- lehtsalatit
- marineeritud punast sibulat
Kaste:
- 150 g klassikalist majoneesi
- 120 g marineeritud kurki
- 2 tl paprikapulbrit
- 0,75 tl jahvatatud kurkumit
- 0,5-1 tl Cayenne'i pipart
- soola
Valmistusjuhend:
KASTME TEGEMINE:
- Haki kurk peeneks, sega kokku majoneesi, kurkumi, paprikapulbri ja Cayenne’i pipraga.
- Maitsesta soolaga ning tõsta kõrvale.
PEAROOG:
- Viiluta välisfilee ning haamerda läbi.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Viiluta tomatid ning tõsta sibul majapidamispaberile nõrguma.
- Kuumuta pannil õli ning prae fileetükid kuldseks. Tõsta kõrvale.
- Poolita koorikleivad ning lase samuti lõikepool allpool kuumalt pannilt läbi.
- Lao burger kokku.
- Määri leivale kastet, seejärel tõsta peale korralik ports salatit, siis tomativiilud ja fileepala.
- Lisa peale veel kastet, sellele sibul, veel salatit ning leiva teine pool.
- Serveeri!