RETSEPTIKOGU

LAHTINE PIRUKAS FRANK KUTTERI JALAPENOVORSTIGA

VALMISTUSAEG

90 min

KOGUS

8

KOOSTISOSASID

10

TERAVUSASTE

keskmine

Tainas:
Täidis:
Valmistusjuhend:

TAIGNA TEGEMINE:

  1. Taina valmistamiseks mõõda kaussi jahu, lisa tükeldatud külm või, soola ja cayenne’i pipart.
  2. Näpi purutaoliseks massiks, lisa vett ning sõtku tainas ühtlaseks.
  3. Keera toidukilesse ning tõsta külmkappi vähemalt 30 minutiks tahenema.

TÄIDISE TEGEMINE:

  1. Koori sibul ning viiluta, prae pannil kuldseks, tõsta majapidamispaberile nõrguma.
  2. Lõika vorst väikesteks kuubikuteks, haki jalapeno ning poolita kirsstomatid.

PIRUKA VALMISTAMINE:

  1. Rulli tainas 28 cm koogivormi jaoks parajasse suurusse, tõsta vormi ning suru korralikult nurkadesse.
  2. Tõsta peale “küpsetusoad” ning küpseta eelkuumutatud 200-kraadises ahjus 15–20min või kuni servad on kenasti pruunikad.
  3. Tõsta ahjust, laota pinnale praesibul ja jalapeno, seejärel ühtlase kihina vorst. Puista peale riivjuust.
  4. Klopi munad kausis lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga. Vala vormi, lao peale kirsstomatid.
  5. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 30 minutit või kuni täidis on tahenenud.
  6. Serveeri soovi korral värske salatiga. 
Jaga retsepti: